De voordelen van een mobiele kraan

Op bouwplaatsen worden kranen gebruikt om zware objecten en materialen te tillen en te verplaatsen. Deze kranen worden ingezet om dit soort werk, wat normaal flink wat tijd en mankracht nodig heeft, binnen korte tijd op een efficiënte manier te kunnen klaren. Meestal ligt de keuze tussen torenkranen en mobiele kranen. Ben je voor je volgende bouwproject van plan om een kraan in te zetten, maar weet je nog niet of je een mobiele kraan of torenkraan wilt gebruiken? In dit artikel deel ik de voordelen van mobiele kranen.

Mobiliteit en flexibiliteit

Het grootste gemak van een mobiele kraan is natuurlijk de mobiliteit en dus ook de flexibiliteit die het met zich mee brengt. Een mobiele kraan is verrijdbaar en kun je dus gemakkelijk verplaatsen. Dit is fijn als je de kraan op meerdere plekken op de bouwplaats nodig hebt. In tegenstelling tot een mobiele kraan, zet je een torenkraan vast in de grond. Als je van plan bent om de kraan te verplaatsen, is een torenkraan niet de beste oplossing, omdat het een hoop tijd kost om de kraan op te zetten en weer af te bouwen. En een mobiele kraan rijd je gewoon van plek naar plek. Bovendien is een mobiele kraan een stuk compacter dan een torenkraan. Dit is een flink voordeel als je de kraan door smalle doorgangen en naar minder makkelijk toegankelijke terreinen moet rijden.

Snelle opbouw

Nog een groot voordeel van de mobiele kraan is dat het niet veel tijd kost om deze op te bouwen. Een mobiele kraan is echt gemaakt om tijd te besparen op de bouwplaats. Een mobiele kraan is zo klaar voor gebruik met minimale inzet. Dit is tegenstelling tot de torenkraan. Een torenkraan kost uren en soms zelfs wel dagen tot hij klaar is voor de eerste lift. En op een bouwplaats kost tijd natuurlijk geld. Je wilt dat de klus zo snel mogelijk geklaard is. Dus als het mogelijk is om een mobiele kraan in te zetten, dan is dat ook de meest kosten efficiënte keuze.

Verschillende soorten mobiele kranen

Mobiele kranen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je kranen op wielen en op rupsbanden. Een mobiele kraan kan zo eenvoudig zijn als een telescopische giek op een platform. Daarnaast kan een mobiele kraan ook uitgebreid worden met verschillende opzetstukken. Maar een mobiele kraan kan ook een kraanwagen of alle terreinen kraan zijn. Wat voor kraan je nodig hebt, hangt natuurlijk volledig af van het project. Je hebt hierbij de optie om een kraan te huren, maar je kunt ook kijken waar een mobiele kraan te koop staat aangeboden. Je kunt online kranen te koop vinden in verschillende prijsklassen.

Geef een reactie