Goede tips voor beginnende studenten

Begin met studeren is natuurlijk ontzettend leuk en spannend voor beginnende studenten. Bij het beginnen van een studie komt veel kijken. Veel studenten gaan naar een nieuwe stad en voor het eerst op kamers. Hier komen nieuwe vrijheden bij kijken maar ook nieuwe verantwoordelijkheden. Om beginnende studenten een handje op weg te helpen bespreken we in dit artikel een aantal goede tips voor beginnende studenten.

Maak optimaal gebruik van de intreeweek

Heel veel steden en universiteiten hebben een intreeweek. Een week vol activiteiten, feesten en introducties. Dit is een week die elke beginnende student niet wil missen. Het is namelijk niet alleen gewoon leuk, je maakt er ook vrienden en vriendinnen waar je de rest van je studietijd mee om zult gaan. Ook ontvang je belangrijke informatie over je studie. Het is dus belangrijk dat je optimaal gebruik maakt van de intreeweek en geen dagen mist.

Zoek een goede fiets… en slot

Geen student kan zonder een fiets. In Amsterdam en Utrecht zijn er meer fietsen dan mensen. Als student zul je ontzettend veel fietsen, naar colleges, vrienden en etentjes, de studentenvereniging, feesten, sporten enzovoorts. Daarom is het fijn om een goede herenfiets of stadsfiets dames te hebben. Toch rijden veel studenten op een uiterst goedkoop barrel. Ze doen dit omdat de kans dat je fiets gestolen wordt in deze grote steden best wel groot is. Als je altijd je fiets op slot doet met een hangslot dan is de kans op een gestolen fiets niet zo groot.

Zoek balans

De studententijd is de leukste tijd van je leven. Zo gaat het gezegde. Maar je studententijd kan ook heel stressvol worden wanneer je te veel hooi op je vork neemt. Veel studenten willen alles tegelijk doen. Ze gaan studeren, een bijbaan zoeken, bij een studentenvereniging, sporten enzovoorts. Natuurlijk wil je een leuke studententijd vol feesten en vrienden maar vergeet niet dat je voornamelijk met je studie bezig moet zijn. Momenteel bouwen bijna alle studenten een studieschuld op. Een studieschuld kan later in het leven een blok aan je been worden. De rente op studieschuld is momenteel nul procent en je hebt vele jaren om het af te betalen. Maar tegelijkertijd is het met een studieschuld ook moeilijker om een hypotheek te krijgen. Daarom raden we aan om zo snel mogelijk af te studeren en zo min mogelijk studieschuld op te bouwen.

Geef een reactie