Hoe draag je een pantalon?

Je hebt een pantalon gekocht. Dan denk je misschien dat je er al bent wat betreft een stijlvolle, ietwat nette outfit. Maar zo makkelijk gaat dat helaas niet! Het geheim van een goede outfit is namelijk de juiste combinaties maken. Dus een enkel kledingstuk maakt niet dat jij er goed uit ziet. Alle losse kledingstukken moeten op zich natuurlijk mooi zijn, maar je moet ze vooral goed combineren. Hoe draag je een pantalon nou echt? Je kan er wel alle kanten mee op, dus dat is fijn. Er zijn echter een aantal punten van aandacht die je in de gaten moet houden. 

Schoenen

Misschien heb je dit al vaker gehoord, maar schoenen maken of breken een outfit. De juiste schoenen zijn heel belangrijk. Dat betekent niet dat er maar één juiste combinatie bestaat. Maar voor een bepaalde uitstraling zijn er wel bepaalde schoenen heel geschikt. Als je er chique uit wil zien, moet je sowieso nette schoenen aan doen, bijvoorbeeld loafers of zwarte leren veterschoenen. Als je er casual uit wil zien, maar toch ergens wel een beetje netjes, kan je wel een pantalon dragen, maar met je schoenen laten zien dat je niet voor een echte chique look gaat. Dan draag je basic sneakers, bijvoorbeeld gewoon simpele witte. Niet al te veel grote heftige dingen. Als je wel heel aanwezige sneakers wil dragen met een pantalon, ga je meer voor een street style. In dat geval is het belangrijk dat de rest van je outfit niet chique is, maar wat losser. 

Top

Boven je pantalon is het makkelijk als je voor chique wil gaan, dan draag je namelijk gewoon een overhemd of blouse. Echt heel netjes betekent dat je een effen stof kiest. Netjes voor een feestelijke aangelegenheid zoals een bruiloft kan ook betekenen dat je een leuk printje of gek patroon draagt. Als je de pantalon in het dagelijks leven wil dragen, als casual outfit, kan je er bijvoorbeeld een wit T-shirt boven dragen. Een leuke combinatie tussen de pantalon en het T-shirt is als je het shirt in je pantalon stopt. Dan kan je eventueel ook nog een leuke riem dragen. Dit geeft een nette, maar casual uitstraling. En als je echt voor de street style wil gaan, kan je er iets sportiefs boven aantrekken. Oversized is hier het woord. Een grote trui of een groot shirt, met eventueel aanwezige opdruk, kan je dan prima dragen. Let dan ook op de schoenen. Want nogmaals: combineren is hoofdzaak!

Geef een antwoord