LED bouwlampen voor elke klus

Een van de belangrijkste redenen waarom zo veel mensen kiezen voor LED bouwlampen is omdat ze een stuk zuiniger zijn dan halogeen bouwlampen. Natuurlijk deden die lampen het erg goed vanwege hun felle witte licht, waardoor de lampen prettig zijn om mee te werken. Toch verbruiken deze lampen erg veel stroom en daar komt LED licht om de hoek kijken. Het energieverbruik van LED lampen ligt veel lager. Zo laag, dat het bijna wel 90% kan schelen met een halogeenlamp. LED bouwlampen hebben een lager vermogen dan halogeenlampen, maar ze geven een vergelijkbare hoeveelheid licht. Bes LED verkoopt LED bouwlampen die je helpen elke klus te klaren. Met een LED bouwlamp kies je dus voor een beter milieu en een goedkopere energierekening.

Lange levensduur

Een van de mooie voordelen van LED licht is de lange levensduur van deze lampen. Een gemiddelde LED lamp brandt tussen de 20.000 en de 40.000 uren. Dat verschil lijkt behoorlijk, maar heeft een logische verklaring. LED lampen kunnen namelijk onderling ook van elkaar verschillen en met name de kwaliteit heeft hier mee te maken. Een bouwlamp van goede kwaliteit is dus altijd gunstiger, aangezien je meer branduren hebt. Als we er vanuit gaan dan een lamp acht uren per dag brandt, zouden de LED bouwlampen ongeveer dertien jaar mee moeten gaan. Dat is een behoorlijke tijd voor een lamp en heel wat klussen die in deze tijd geklaard kunnen worden.

De voordelen van LED lampen

Ook praktisch gezien brengen LED lampen een hoop voordelen met zich mee, die de traditionele halogeenlampen niet hebben. Bij een LED bouwlamp hoef je niet te wachten tot deze op volle sterkte brandt. Dat komt doordat er bij de LED verlichting geen opstarttijd nodig is, zoals dat bij de traditionele lampen wel zo is. Daarnaast heeft de lamp ook geen tijd nodig om af te koelen nadat zijn werk is gedaan. LED verlichting wordt namelijk lang niet zo warm als halogeen lampen. Je kan de LED lampen dus gelijk opruimen.

Nadelen van LED verlichting

Een van de nadelen van LED verlichting die niet zo vaak genoemd wordt, is dat LED licht niet zo goed tegen warmte kan. De behuizing van de lamp moet een goede koeling hebben of er moet een warmteafvoer in zitten. Als dat niet het geval is, kan het zijn dat de lichtopbrengst al snel terugloopt. Dat wil je natuurlijk liever niet, aangezien de lampen best prijzig zijn om aan te schaffen.

Geef een reactie