Dit kan een audicien voor u betekenen!

We komen allemaal een keer op een leeftijd dat ons gehoor begint af te nemen. Hier kunnen we helaas niks aan doen en dat heeft met ouderdom te maken. De ene persoon zal er meer en eerder last van hebben dan een ander. Vervelend is het in ieder geval wel! Maar gelukkig is er ook een oplossing. Bij afname van het gehoor kan een hoortoestel uitkomst bieden. Bent u bent hoe een hoortoestel precies werkt en of het iets voor u is? We vertellen het u graag in dit blog.

Wat is een hoortoestel?

Een hoortoestel is een klein apparaatje wat in of achter het oor wordt geplaatst. Dit kleine apparaatje zal de geluiden uit uw omgeving voor u opvangen en versterken zodat u de geluiden weer zal horen. Zie het als een kleine microfoon. Als u een hoortoestel wilt dragen kunt u kiezen uit toestellen die u achter het oor hangt of die u in het oor draagt. Beide varianten hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. Het ene apparaatje is niet per definitie beter. Het gaat er voornamelijk om welke van de twee modellen u het fijnste vindt om te dragen. Sommige mensen vinden het niet prettig als ze constant iets in hun oor hebben zitten terwijl andere juist de druk op hun oor als onprettig ervaren. Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor oplaadbare hoortoestellen of hoortoestellen die werken met op een batterijtje die verwisseld moet worden wanneer deze leeg is. Samen met uw audicien gaat u bepalen welke model het beste bij u past.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als u gehoor afneemt kunt u terecht bij een audicien. Een audicien is gespecialiseerd in het gehoor en alles wat daarbij komt kijken. Er zullen enkele testjes worden uitgevoerd en aan de hand daarvan kan er bepaald worden of een hoortoestel wel of niet uitkomst kan bieden. De audicien doorloopt met u iedere stap van het proces. Van het kiezen van een hoortoestel tot aan het aanmeten en alles wat daarna nog komt. U kunt zelf komen maar de ervaring leert dat de meeste mensen het wel fijn vinden als er iemand met ze mee gaat. Wanneer uw op maat gemaakte hoortoestel klaar is kunt u deze ophalen bij de audicien en gaan dragen. In het begin zal het heel erg wennen zijn maar het hoortoestel mag nooit als onprettig worden ervaren. Ervaart u dit wel zo? Dan is het belangrijk om dit goed met u audicien te bespreken. In het begin zal u uiteraard wel even moeten wennen aan het hoortoestel maar na enkele dagen zal het steeds meer als vanzelfsprekend voelen.

Geef een reactie