Tips voor het verbouwen van je huis

Ga je binnenkort je huis verbouwen, of ben je sinds kort verhuisd en staat de verbouwing van je nieuwe huis op de planning? Dan is het slim om alvast wat voorbereidingen te treffen zodat de verbouwing soepel (en met zo min mogelijk stress) verloopt. Ook wanneer je zelf niet gaat verbouwen, maar het hebt laten uitbesteden, is het slim om deze tips te lezen. Jij bepaald namelijk zelf hoe jouw huis eruit gaat zien en dat betekend dat een goede voorbereiding belangrijk is. In deze blog neem ik je mee in drie verschillende tips die je nodig zal hebben tijdens je verbouwing.

Begin met het maken van een plan

Zorg ervoor dat je de verbouwing begint met een goed en overzichtelijk plan. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing, raden wij aan altijd in detail een plan te maken. Zorg ervoor dat je hierin een tijdsplanning in opneemt. Bij de planning is het slim om altijd tussen grote projecten door wat tijd extra te nemen dan de verwachte tijd dat het kost (bijvoorbeeld een extra dag). Dit zorgt ervoor dat wanneer je uitloopt hebt bij een bepaald project (bijvoorbeeld de keuken), dat dit niet ten koste gaat van planning van de woonkamer. Je zal zien dat elke verbouwing altijd wel wat vertraging met zich meebrengt, daarom is het slim om ruim te plannen. Daarnaast kan je al direct in je plan opnemen welke partijen je wil benaderen en welke spullen je wilt aanschaffen. Ga je het zelf doen, en dus alles apart inkopen of besteed je bepaalde projecten uit? Denk bijvoorbeeld aan het leggen van je vloer. Je kan alle onderdelen (laminaat, plinten, ondervloer) los inkopen maar je kan ook laminaat all in aanschaffen. Hierdoor heb je direct alles in huis.

Ga voor duurzaam

Wanner je gaat verbouwen raad ik aan om voor duurzaam te gaan. Duurzame spullen zorgen ervoor dat je het een hele lange tijd niet meer hoeft te vervangen. Wanneer je dit niet doet, en voor een goedkopere optie gaat, kan je al snel tegen problemen aanlopen. Denk bijvoorbeeld aan lekkages, rotten van hout, en andere problemen waar je niet mee bezig wilt zijn als je net je huis hebt verbouwd. Daarnaast zijn goedkope product vaak ook duurkoop. Dit komt omdat je het uiteindelijk weer moet vervangen. Uiteindelijk ben je dan niet zo duur uit als duurzame duurdere producten, alleen kost het je ook nog extra tijd en geregel als je bepaalde elementen weer moet vervangen.

Geef een reactie