Wat is het nut van kattenspeeltjes?

Tegenwoordig zie je bijna geen katten meer zonder kattenspeeltjes. Het is zo normaal om jouw katten in het huis te zien spelen met speeltjes. Dit kan erg leuk zijn voor je kat. Maar waarom spelen katten met speeltjes en wat is het nut van deze kattenspeeltjes?

 

Voordelen 

Katten zijn dieren die niet zo veel bewegen, er is dus een kans dat jouw kat overgewicht krijgt. Door katten met kattenspeelgoed te laten spelen, kan je ervoor zorgen dat jouw katten op een goede manier in beweging kan komen. Daarnaast is het handig om verveling tegen te gaan. Katten zijn erg druk en erg nieuwsgierig en door deze speeltjes kan je ervoor zorgen dat ze wat met hun drukte en nieuwsgierigheid kunnen. Kortom, kattenspeelgoed maakt jouw katten ontzettend blij. 

 

Tips 

Je moet niet heel de dag jouw katten laten spelen met speelgoed, maar op enkele momenten van de dag is dit erg leuk. Dan is het leuk voor jouw kat om met speelgoed te spelen aangezien je kat hierdoor zijn of haar energie kwijt kan. Je moet wel goed opletten op jouw kat als deze met speeltjes aan het spelen is. Het is daarnaast een goed idee om speelgoed op te bergen en niet door jouw huis te laten slingeren.  

 

Soorten kattenspeelgoed 

Er zijn veel soorten kattenspeelgoed en elke soort speelgoed heeft zijn eigen doel. Het is belangrijk om te weten wat jij met speelgoed voor jouw kat wilt bereiken. Als je wilt dat jouw kat een uitdaging krijgt, kun je intelligent speelgoed aanschaffen. Ook bestaan er speelballetjes, katten vinden dingen die rollen erg leuk. Daarom zijn speelballen al helemaal leuk voor jouw kat. Ook veertjes zijn erg geliefd onder de katten. Het beweegt lekker en voelt lekker zacht aan. Naast deze spulletjes heb je nog zoveel meer om uit te kiezen. 

 

Waar moet je op letten?

Als je speelgoed gaat kopen voor jouw kat, zijn er aantal dingen waar je goed op moet letten. Pas goed op dat er bij het speeltjes geen losse delen zijn die zo klein zijn dat ze ingeslikt kunnen worden. Dit kan erg gevaarlijk zijn voor de kat. Je moet goed kijken naar welke grootte speelgoed je koopt. Je moet niet te kleine speeltjes hebben, maar ook niet te grote. Ook moet je als je speelgoed gaat kopen goed kijken of er iets kapot is aan het speelgoed. 

Haal het kattenspeelgoed uit de kast, en laat jouw kat lekker bewegen met het speelgoed! 

Geef een antwoord